duminică, 1 noiembrie 2009

Pamantenilor de unde vine atata rautate!

Cum in ultima vreme totul este o tendinta, nu mai avem etica , morala, totul se face la voia intamplarii, sau doar sa fi la moda.
Nu mai inteleg nimic, serios!
De ce ne este atat de usor sa fim rai, carcotasi, sa iscodim pe toata lumea, sa “sapam” pe toata lumea.
De 2 zile stau si ma intreb de ce este lumea atat de rea????
Exista persoane care au atata timp sa urasca, sa fie meschini, sa para altfel de cum sunt in realitate…oameni buni, cine pe cine minte ?
Este chiar atat de frumos sa-ti otravesti sufletul cu RAU.
Pe onoarea mea daca inteleg!
Oare acesti oameni se gandesc vreodata cat de putin ni se ingaduie sa “locuim” pe acest pamant si ca in cele din urma nu te va intreba si vei disparea pur si simplu.
De ce naiba, “toalele”, masinile, casele, vecinii sunt atat de importanti in viata noastra...ce are ala, ce are celalat.
Am povestit pe celalalt blog intr-o postare, ca am avut intalnirea de 10 ani (ma rog 15, dar incerc sa ma du mai tanara))) loc de unde am plecat cu un gol imens.
Oameni cu care ti-ai petrecut 4 ani din viata...unii neschimbati (psihic), dureros; altii meschini (primul lucru s-au etalat mobilele pe masa dupa care cheile de la masina, amandoua de altfel avand loc in buzunar)hmmmmmmmmmm!!!
Viata e frumoasa, si ar trebui sa o facem asa(viata este asa cum ti-o faci)!
Unii sunt vesnic nefericiti, upssss!!! (dar multi nici nu se intreaba in adancul sufletului de ce sunt asa, asta e mai grav)
Tristetea si rautatea deriva din prostie. Dar oare daca esti atat de prost si esti vesnic carcotas si nefericit, acest “|nefericit” nu isi va da seama niciodata ca este “prost”...nu?
Cred ca ma contrazic? putin.
Ideea este nu ceea ce trebuie sa faci sa fi fericit, ci sa faci ceva sa nu mai fi trist.
Ideea este ca nu trebuie sa moara si capra vecinului!
Si hai sa nu mai stam peste gard si sa vedem ce face x si y, ci pur si simplu sa actionam intr-un sens sau altul sa ne fie bine.
Incercam sa nu calcam prea mult peste cadavre?
Nu este simplu, asa este, dar putem macar incerca sa fim un pic mai bun...putina energie pozitiva NU DAUNEAZA NIMANUI, zic eu (un om care nu este bunatatea intruchipata ci care incearca sa fie bun)
Sunt foarte suparata cand vad atata rautate, de cele mai multe ori oamenii sensibili si cu mult bun simt au de suferit dupa urma acestor .... nu stiu cum sa ii numesc.
Oameni buni, incercam sa fim mai buni?

4 comentarii:

şu spunea...

Ar fi cazul...

Tasha spunea...

Daca toti ar gandi ca tine...am reusi sa fim mai buni...
Te pup si te imbratisez...ai pus punctul pe i...

Unknown spunea...

poate nu iti vine sa crezi, dar tu ai exprimar in cuvinte ceea ce am simtit eu saptamana trecuta!
si eu am ajuns la concluzia ca oameni rai sunt prosti, dar mai ales frustrati! acele persoane care isi tin telefoanele si cheile pe masa, sigur au mari goluri in suflet si cu aceste obiecte vor sa ia fata, si sa iti arate tie ca are si el ceva...eu la concluzia aceasta am ajuns!

SoSheSays spunea...

Raul si binele fac parte din viata. e o proportie intre ele si incepe de cand te nasti. unul e mai frumos altul mai urat unul mai destpept altul mai prost unul se naste bogat altul sarac. diferentele fac viata variata si viata e cruda...stim prea bine. invidia e parte din viata. cu toate acestea irational sau nu spunem ca vrem o lume mai buna, mai buna se poate dar nu in totalitate buna.
nu te enerva atunci cand ai de-a face cu indivizi care se poarta rau cu tine, sunt invidiosi asta e tot. :)
si lasa-i sa se agite pentru ca rautatea e cea care ii roade pe interior, desi inca nu simt asta. pentru ca rautatea ii distruge in primul rand pe ei.