joi, 5 martie 2009

Rautatea oamenilor

Am asistat ieri la o ... nici nu stiu cum sa o numesc in blogosfera, si nu imi vine sa cred cat de rai pot fi unii oameni.
Nu imi place sa o recunosc, refuz sa cred de multe ori ca oamenii sunt rai, cruzi cateodata; si cu toate astea zi de zi apare cineva cu cate o prostie, sa te raneasca, indispuna.
Oamenii sunt rai DA... intrebarea este: "cum poti simti satisfactie cand il vezi pe cel de langa tine suferind sau simtindu-se prost, cu te face pe tine mai bun chestia asta?"
Exista oameni care apreciaza rautatea, si pentru atingerea scopurilor lor indiferent cat de grotesti sunt, cel mai important lucru pentru astfel de oameni este sa le fie LOR BINE, nu conteaza pe cine si cat distrug pentru asta.
Da stiu o sa spuneti, de unde a mai aparut si asta cu prostiile ei, ca sa poti face ceva in viata trebuie..., in Romania de azi... chestii din astea.
Eu ma refer la rautatea verbala si fara vreun motiv, ideea acestui articol venind in urma comentariilor citite pe un anume blog. (nu ii dau numele din respect pentru acea persoana, care nu merita asa o ... pe blogul ei). Citeam acele comentarii si nu imi venea a crede.
Nu cunosc nici o fata de acolo, doar prin cele scrise de voi pe blogurile personale, si de unele dintre voi chiar ma simt "atrasa", pentru ca avem momente cand gandim "la fel", pentru ca aveti niste copiii minunati si traim impreuna unele momente fericite /haioase impreuna.
Eu am fost invatata sa nu fiu rea, invidioasa ca nu am niciodata ceva de castigat din asta, nu pot spune insa ca sunt bunatatea intruchipata, ca orice om toti avem momente mai rele; dar asta nu inseamna ca ma hranesc cu "rautate".
De unde atata rautate oameni buni? La ce bun? Poate unii sunt rai deoarece golul din sufletul lor nu se poate entuziasma de plinul...
Rautatea este cruda... daca s-ar coace?, unde am ajunge?
Rautatea nu reprezinta altceva decat cea mai pura forma de slabiciune, lipsa de incredere.
Ar fi ideal sa putem trece peste rautate, sa vedem si sa daruim doar bunatate, dar uneori chiar te afecteaza ... si atunci doare.
Bunatatea unde este? o mai gasim doar in carti?

Cateva maxime si cugetari:

O dispozitie sufleteasca buna intr-o situatie rea face ca raul sa fie pe jumatate. (Plautus)

La mânie nimic nu este mai potrivit ca tăcerea. (Sapho)

Cel ce se străduie să se răzbune îşi păstrează rănile deschise. (Bacon)

Niciodată nu trebuie să te baţi cu un porc în groapa cu nămol; te murdăreşti şi, chiar dacă învingi n-ai nici o satisfacţie pentru că lui îi place. (Cyrus Ching)

Cine nu iubeşte pe nimeni este nevoit să înveţe să linguşească. – avem nevoie de iubire în viaţă sau cel puţin de aparenţa ei. (Goethe)

Marea este la fel de adâncă pe vreme calmă, ca şi pe furtună. (John Donne)

Nu întuneca cerul altora cu supărarea ta. (N. Iorga)

Caracterul omului e destinul sau. (Heraclit)

Complex de inferioritate: Orice-ti iarta cineva numai un singur lucru nu: sa fii mai mare decat dansul. (N. Iorga)

De un lucru nu va puteti lepada: de voi insiva. (N. Iorga)

4 comentarii:

Ciprian D. spunea...

Trist dar adevarat

Unknown spunea...

Mda. Asa este.

salmi spunea...

gabriela, aici sunt perfect de acord cu tine, ma bucur ca ti-am gasit blogul/blogurile si ma bucur sa vad ca mai sunt oameni buni pe lumea asta.

Unknown spunea...

In primul rand multumesc ca ma urmaresti, in al doilea rand nu pot spune ca sunt bunatatea intruchipata, dar incerc sa nu fac rau nimanui si mai ales intentionat.
Incerc sa fiu cat mai buna.